^
Modern kantoor in oude Vlaamse schuur


Renovatie van oude vlaamse schuur met nieuwe kantoor functie. De symbiose van ingredienten uit oude en nieuwe tijd resulteren in bijzondere architectuur. De essentie van de opgave was om binnen licht, lucht en ruimte te brengen en van buiten de geslotenheid van een typische vlaamse schuur met een lage zwarte gevel en een groot rieten dak te behouden.

Door de authentieke zwarte potdekseldelen van de gevel ‘open te zetten’ werken ze als lamellen die gefilterd licht binnen laten. Door het plaatsen van één organiserend element in het interieur, in de vorm van een houten kubus, is een oplossing gevonden voor diverse programmatische eisen.

 

1

2

3

4


5


6


7


8


9


10


11


12



14


15


16


< terug naar het projectenoverzicht

arend groenewegen architect


Over De Vlaamse schuur:

" De Vlaamse schuur komt tot leven en daarmee een droom van mij".
P. Oomen


- artikel02 in BN de Stem (PDF, 670Kb)
- artikel01 in BN De Stem (6-2-2009)
- foto documentatie (PDF,900Kb)
- flyer (PDF,265Kb)
- aannemer: Frans Balemans