Vlaamse Schuur Bolberg

  Modern kantoor in oude Vlaamse schuur Renovatie van oude vlaamse schuur met nieuwe kantoor functie. De symbiose van ingredienten uit oude en nieuwe tijd resulteren in bijzondere architectuur. De essentie van de opgave was om binnen licht, lucht en

Vlaamse Schuur Bolberg

  Modern kantoor in oude Vlaamse schuur Renovatie van oude vlaamse schuur met nieuwe kantoor functie. De symbiose van ingredienten uit oude en nieuwe tijd resulteren in bijzondere architectuur. De essentie van de opgave was om binnen licht, lucht en

Praktijk Kindertanden

Voor een Tandartspraktijk is een ontwerp gemaakt voor interieur en exterieur. Er is een sfeer ontworpen die licht en open is, prettig aanvoelt en welkom heet. De praktijk legt het accent op de behandeling van jonge patiënten, hier is in

Praktijk Kindertanden

Voor een Tandartspraktijk is een ontwerp gemaakt voor interieur en exterieur. Er is een sfeer ontworpen die licht en open is, prettig aanvoelt en welkom heet. De praktijk legt het accent op de behandeling van jonge patiënten, hier is in

Vide in Atelier

Voor een vrijstaande woning in het buitengebied is een ontwerp gemaakt voor een verbouwing die de gehele begane grond een nieuwe indeling geeft. Door de gang tussen woning en bijgebouw te verbouwen tot royale open keuken ontstaat er een logische

Vide in Atelier

Voor een vrijstaande woning in het buitengebied is een ontwerp gemaakt voor een verbouwing die de gehele begane grond een nieuwe indeling geeft. Door de gang tussen woning en bijgebouw te verbouwen tot royale open keuken ontstaat er een logische

Buitenloft

Deze buitenloft is door inzet van minimale ontwerpmiddelen een fraai architectonisch element in de tuin geworden. Een zwevend dakelement vormt een overdekt terras, samen met de achterwand bekleed met houten delen en een volume dat tegelijk zitelement, openhaard en schoorsteen

Buitenloft

Deze buitenloft is door inzet van minimale ontwerpmiddelen een fraai architectonisch element in de tuin geworden. Een zwevend dakelement vormt een overdekt terras, samen met de achterwand bekleed met houten delen en een volume dat tegelijk zitelement, openhaard en schoorsteen

Verbouw: ritme in hout

Door het slim schakelen van ruimtes en het reorganiseren van de plattegrond is een royale begane grond ontstaan met mooie vrije overspanningen. De gevel is een samenspel van diverse ritmes: geveldelen in thermisch verduurzaamd hout, pergola balken met een grote

Verbouw: ritme in hout

Door het slim schakelen van ruimtes en het reorganiseren van de plattegrond is een royale begane grond ontstaan met mooie vrije overspanningen. De gevel is een samenspel van diverse ritmes: geveldelen in thermisch verduurzaamd hout, pergola balken met een grote

Tuinhuis overdekt terras buitenberging

Naast een bestaande woning is een ingetogen tuinhuis ontworpen, het horizontale ritme van houten delen geeft een verfijning die aansluit bij het tuinontwerp.

Tuinhuis overdekt terras buitenberging

Naast een bestaande woning is een ingetogen tuinhuis ontworpen, het horizontale ritme van houten delen geeft een verfijning die aansluit bij het tuinontwerp.

Woning Lijnbaansgracht

In een woning aan de lijnbaansgracht te Amsterdam is een ingreep gedaan in het interieur. De bestaande indeling van, schematisch, vier lagen een voor- en achterkamer is verbonden door verticale relaties tussen ruimtes te leggen. De verbindingen zijn zichtbaar middels

Woning Lijnbaansgracht

In een woning aan de lijnbaansgracht te Amsterdam is een ingreep gedaan in het interieur. De bestaande indeling van, schematisch, vier lagen een voor- en achterkamer is verbonden door verticale relaties tussen ruimtes te leggen. De verbindingen zijn zichtbaar middels

Poolhouse

-in uitvoering- Op de kop van een zwembad is een poolhouse ontworpen. De basis vormt een granieten volume, gemetseld van breuksteen granietblokken. Vanwege de ligging op een heuvel is er een logische aanleiding om aansluitend een lager gelegen keuken ruimte

Poolhouse

-in uitvoering- Op de kop van een zwembad is een poolhouse ontworpen. De basis vormt een granieten volume, gemetseld van breuksteen granietblokken. Vanwege de ligging op een heuvel is er een logische aanleiding om aansluitend een lager gelegen keuken ruimte

Schuurwoning

Oude schuur is verbouwd tot woning. Veel licht, royale hoogte, een open vide keuken en een verspringend vloerniveau zijn de kenmerken van dit ontwerp.  

Schuurwoning

Oude schuur is verbouwd tot woning. Veel licht, royale hoogte, een open vide keuken en een verspringend vloerniveau zijn de kenmerken van dit ontwerp.  

Overdekt terras carport

  Bij deze mooie plek aan het water past een ruim opgezet overdekt terras dat grenst aan het privé haventje voor de boot. Het ontwerp is een integratie van moderne carport, buitenberging, overdekt terras, buiten keuken en haard.

Overdekt terras carport

  Bij deze mooie plek aan het water past een ruim opgezet overdekt terras dat grenst aan het privé haventje voor de boot. Het ontwerp is een integratie van moderne carport, buitenberging, overdekt terras, buiten keuken en haard.

Pergola Guesthouse

Ontwerp tuinhuis / gastenverblijf In de context van een tuinontwerp van Dick Beijer is op een beperkte oppervlakte een tuinhuis annex gastenverblijf ontworpen voorzien van o.a. douche, toilet en pantry. De houten gevel heeft een verfijnd ritme met houten latten. Doorlopende

Pergola Guesthouse

Ontwerp tuinhuis / gastenverblijf In de context van een tuinontwerp van Dick Beijer is op een beperkte oppervlakte een tuinhuis annex gastenverblijf ontworpen voorzien van o.a. douche, toilet en pantry. De houten gevel heeft een verfijnd ritme met houten latten. Doorlopende

Hoge open keuken

Ruime aanbouw aan een jaren dertig woning. Interieur is een oase aan licht en openheid, de ruimte van de nieuwe keuken heeft een moderne uitstraling. Exterieur is ingetogen en aansluitend bij bestaande bouwstijl. De nieuwe kook en eetruimte is door een ruime verbinding

Hoge open keuken

Ruime aanbouw aan een jaren dertig woning. Interieur is een oase aan licht en openheid, de ruimte van de nieuwe keuken heeft een moderne uitstraling. Exterieur is ingetogen en aansluitend bij bestaande bouwstijl. De nieuwe kook en eetruimte is door een ruime verbinding

Nieuwe Jas

Dit ontwerp is gemaakt voor een bestaande woning. Het bestaande volume blijft grotendeels intact. Er ontstaan een aantal nieuwe geschakelde volumes door goed afgewogen nieuwe materialen toe te passen.Stucwerk op de gevel en een fijnmazig houten lattenwerk toegepast als open-gevel

Nieuwe Jas

Dit ontwerp is gemaakt voor een bestaande woning. Het bestaande volume blijft grotendeels intact. Er ontstaan een aantal nieuwe geschakelde volumes door goed afgewogen nieuwe materialen toe te passen.Stucwerk op de gevel en een fijnmazig houten lattenwerk toegepast als open-gevel

6% BTW verlengd tot 31 dec 2014

zie voor informatie: 6% regeling verlengd 31 dec 2014 besluit-blkb-2013-305m-verlaagd-btw-tarief-renovatie-def-2   Renovatie en Verbouwing De BTW-verlaging is van toepassing op alle arbeidskosten voor renovatie- en herstelwerkzaamheden die aan een woning van minimaal twee jaar oud worden verricht.  Dit geldt voor

6% BTW verlengd tot 31 dec 2014

zie voor informatie: 6% regeling verlengd 31 dec 2014 besluit-blkb-2013-305m-verlaagd-btw-tarief-renovatie-def-2   Renovatie en Verbouwing De BTW-verlaging is van toepassing op alle arbeidskosten voor renovatie- en herstelwerkzaamheden die aan een woning van minimaal twee jaar oud worden verricht.  Dit geldt voor

Woning: modern landelijk

In het buitengebied is een ontwerp gemaakt voor een woning met bijgebouw. Materiaalgebruik is eigentijds en in goede harmonie met de omgeving.  

Woning: modern landelijk

In het buitengebied is een ontwerp gemaakt voor een woning met bijgebouw. Materiaalgebruik is eigentijds en in goede harmonie met de omgeving.  

Appartementen en buurtrestaurant

Studie naar nieuwbouw van een pand voor buurt restaurant en twee woningen in een oude stadswijk. Een ingetogen volume is ontworpen met een hoger accent op de hoek en een terugliggende loggia geven het pand sculpturale kwaliteit.  

Appartementen en buurtrestaurant

Studie naar nieuwbouw van een pand voor buurt restaurant en twee woningen in een oude stadswijk. Een ingetogen volume is ontworpen met een hoger accent op de hoek en een terugliggende loggia geven het pand sculpturale kwaliteit.  

Verbouwen naar eenheid

In het ontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van de woning zijn verschillende ingrepen gedaan om eenheid van de verschillende volumes te realiseren. Terugkerend materiaal- en kleurgebruik, een doorlopende dakrand vanuit de corridor zijn hier voorbeelden van.

Verbouwen naar eenheid

In het ontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van de woning zijn verschillende ingrepen gedaan om eenheid van de verschillende volumes te realiseren. Terugkerend materiaal- en kleurgebruik, een doorlopende dakrand vanuit de corridor zijn hier voorbeelden van.

Ontwerp verbouwing

  Ontwerp voor de vergroting van een twee onder een kap woning. Opgave was om de begane grond naadloos te vergroten. De uitbreiding is geheel geïntegreerd met de bestaande ruimte. Door een geveldragend portaal achter ontstaat er een nieuwe woonkamer

Ontwerp verbouwing

  Ontwerp voor de vergroting van een twee onder een kap woning. Opgave was om de begane grond naadloos te vergroten. De uitbreiding is geheel geïntegreerd met de bestaande ruimte. Door een geveldragend portaal achter ontstaat er een nieuwe woonkamer

Studie wonen en bedrijf

  Voor een ruim kavel in het buitengebied is een ontwerp gemaakt voor een woning met bedrijfsgebouwen.

Studie wonen en bedrijf

  Voor een ruim kavel in het buitengebied is een ontwerp gemaakt voor een woning met bedrijfsgebouwen.

Jaren 30 woning

  Voor een vrijstaande jaren ’30 woning is een ontwerp gemaakt voor verbouwing en uitbreiding aan de achterzijde.

Jaren 30 woning

  Voor een vrijstaande jaren ’30 woning is een ontwerp gemaakt voor verbouwing en uitbreiding aan de achterzijde.

Woonhuis in lichte steen en hout

  Voor een kavel van 800m2 is een woning ontworpen samengesteld uit drie volumes die sculpturaal in elkaar grijpen. Hierdoor ontstaat een fraai overdekt terras en wordt de bezoeker op een vanzelfsprekende wijze begeleid naar de entree. De gevel is

Woonhuis in lichte steen en hout

  Voor een kavel van 800m2 is een woning ontworpen samengesteld uit drie volumes die sculpturaal in elkaar grijpen. Hierdoor ontstaat een fraai overdekt terras en wordt de bezoeker op een vanzelfsprekende wijze begeleid naar de entree. De gevel is

Oldamster Boerderij

Ontwerp voor een verbouwing van een Oldamster boerderij in oost-groningen. De ‘deel’ wordt gedeeltelijk in gebruik genomen als woonkeuken en slaapvertrekken. De hoogte van het houten spantwerk en robuuste uitstraling ervan geven een mooi spanningsveld in relatie tot de kwaliteit

Oldamster Boerderij

Ontwerp voor een verbouwing van een Oldamster boerderij in oost-groningen. De ‘deel’ wordt gedeeltelijk in gebruik genomen als woonkeuken en slaapvertrekken. De hoogte van het houten spantwerk en robuuste uitstraling ervan geven een mooi spanningsveld in relatie tot de kwaliteit

Artikel Flemish Barn

Lees het artikel op ArchDaily Lees het artikel Flemish Barn op Archilovers Lees het artikel op designboom               Lees het artikel op Habitat.com

Artikel Flemish Barn

Lees het artikel op ArchDaily Lees het artikel Flemish Barn op Archilovers Lees het artikel op designboom               Lees het artikel op Habitat.com

Nieuw Kantoor Amsterdam

  Naast een bestaand bedrijfsgebouw is een nieuw kantoor ontworpen. Belangrijk startpunt was het streven naar een nieuwe gezamelijke entree voor personeel en bezoekers, een ontmoetingspunt waar vanuit alle delen van het bedrijf te bereiken zijn. Deze entree is een

Nieuw Kantoor Amsterdam

  Naast een bestaand bedrijfsgebouw is een nieuw kantoor ontworpen. Belangrijk startpunt was het streven naar een nieuwe gezamelijke entree voor personeel en bezoekers, een ontmoetingspunt waar vanuit alle delen van het bedrijf te bereiken zijn. Deze entree is een

Kantoor hergebruik

Voor een bestaand kantoorgebouw is een ontwerp gemaakt voor hergebruik, verbouwing en uitbreiding van het bestaande volume.

Kantoor hergebruik

Voor een bestaand kantoorgebouw is een ontwerp gemaakt voor hergebruik, verbouwing en uitbreiding van het bestaande volume.

Paviljoen restaurant

Ontwerp van een paviljoen restaurant in een vrijstaande setting. 

Paviljoen restaurant

Ontwerp van een paviljoen restaurant in een vrijstaande setting. 

Stadswonen aan het water

Ontwerpstudie naar halfvrijstaand wonen aan waterkant. Er ontstaat een stevige metselwerk architectuur in donkere baksteen die een duidelijke gevelwand definieert.

Stadswonen aan het water

Ontwerpstudie naar halfvrijstaand wonen aan waterkant. Er ontstaat een stevige metselwerk architectuur in donkere baksteen die een duidelijke gevelwand definieert.

Samenvoegen twee woningen

Ontwerp voor het samenvoegen van twee kleine woningen tot een eigentijdse villa met een gevel van wit stucwerk.

Samenvoegen twee woningen

Ontwerp voor het samenvoegen van twee kleine woningen tot een eigentijdse villa met een gevel van wit stucwerk.

Monumentale boerderij

In een monumentale boerderij is de keuken verplaatst naar de ‘deel’. Een subtiel geintegreerde doorgang laat het bestaande karakter geheel in tact. Veel licht komt binnen door de opening van de voormalige staldeuren. Op de verdieping zijn slaapkamers en badkamer

Monumentale boerderij

In een monumentale boerderij is de keuken verplaatst naar de ‘deel’. Een subtiel geintegreerde doorgang laat het bestaande karakter geheel in tact. Veel licht komt binnen door de opening van de voormalige staldeuren. Op de verdieping zijn slaapkamers en badkamer

Plantage: renovatie 48 woningen

  Voor PreWonen zijn 48 portiekwoningen uit 1957 gerenoveerd. Belangrijke ingreep is de vergroting en omkering van de plattegrond. De voorzijde boven winkels wordt levendiger met woningentrees en houten galerijen. Grote glasvlakken met een speels ritme geven een tussenschaal aan

Plantage: renovatie 48 woningen

  Voor PreWonen zijn 48 portiekwoningen uit 1957 gerenoveerd. Belangrijke ingreep is de vergroting en omkering van de plattegrond. De voorzijde boven winkels wordt levendiger met woningentrees en houten galerijen. Grote glasvlakken met een speels ritme geven een tussenschaal aan

Balie entree kantoor

In de entree van het kantoor voor Winclove Bioindustries is een houten balie ontworpen. De vorm is opgebouwd uit twee delen die ten opzichte van elkaar verdraaid zijn. Deze verdraaing geeft enerzijds de richting aan naar de entreedeur vanaf het

Balie entree kantoor

In de entree van het kantoor voor Winclove Bioindustries is een houten balie ontworpen. De vorm is opgebouwd uit twee delen die ten opzichte van elkaar verdraaid zijn. Deze verdraaing geeft enerzijds de richting aan naar de entreedeur vanaf het