Poolhouse

Op de kop van een zwembad is een poolhouse ontworpen. De basis vormt een granieten volume, gemetseld van breuksteen granietblokken. Vanwege de ligging op een heuvel is er een logische aanleiding om aansluitend een lager gelegen keuken ruimte te maken in een slanke open vormgeving. Een zichtlijn in de breedte geeft aanleiding voor een groot venster op de kop met prachtig uitzicht. Het ontwerp is geheel geintegreerd in het tuinontwerp. Het vloerhout van de ‘catwalk’ langs het zwembad loopt door naar binnen in de lounge bij de openhaard. Ook de granieten wand langs het zwembad loopt door in de sculptuur van het poolhouse. Middels glazen vouwwanden zijn de ruimtes af te sluiten voor weer en wind.

fotografie: lodder keukens barneveld

poolhouse arend groenewegen architect (14)poolhouse arendgroenewegen architect(15)

poolhouse arend groenewegen architect (10)poolhouse arend groenewegen architect (13)

poolhouse arend groenewegen architect (11) poolhouse arend groenewegen architect (12)

poolhouse-arend-groenewegen-architect04