Posts Tagged 'houten gevel'

Villa in het groen

Deze villa wordt gebouwd op een door groen omgeven perceel; zowel de woning als het binnenzwembad hebben een sterke relatie met de tuin. De gevels bestaan uit licht stucwerk afgewisseld met vlakken houten gevelbekleding.

Villa in het groen

Deze villa wordt gebouwd op een door groen omgeven perceel; zowel de woning als het binnenzwembad hebben een sterke relatie met de tuin. De gevels bestaan uit licht stucwerk afgewisseld met vlakken houten gevelbekleding.

Villa Kaliningrad

Deze moderne vrijstaande woning is opgebouwd uit baksteen metselwerk en een lichte houten gevel. Het metselwerk heeft een krachtige sculpturale vorm. Aan de straatzijde is de woning sober en ingetogen, met plaats voor een sprekende entree en carport. Aan de

Villa Kaliningrad

Deze moderne vrijstaande woning is opgebouwd uit baksteen metselwerk en een lichte houten gevel. Het metselwerk heeft een krachtige sculpturale vorm. Aan de straatzijde is de woning sober en ingetogen, met plaats voor een sprekende entree en carport. Aan de

Carport – Zwevend dak

Het ontwerp voor een carport en berging is gerealiseerd. Het zwevend dak is ingetogen en spectaculair tegelijk. Een sculptuur van open houten latten. Door het geheel pre-fab te maken is de bouwtijd ter plaatse minimaal gebleven. De vloer is van

Carport – Zwevend dak

Het ontwerp voor een carport en berging is gerealiseerd. Het zwevend dak is ingetogen en spectaculair tegelijk. Een sculptuur van open houten latten. Door het geheel pre-fab te maken is de bouwtijd ter plaatse minimaal gebleven. De vloer is van

Schuurwoning – open wonen

Deze prachtige oude langsdeelschuur met indrukwekkende houten constructie wordt verbouwd tot woning. Hoge vides en sfeervolle zijbeuken maken de binnenruimte tot een bijzondere woonruimte.

Schuurwoning – open wonen

Deze prachtige oude langsdeelschuur met indrukwekkende houten constructie wordt verbouwd tot woning. Hoge vides en sfeervolle zijbeuken maken de binnenruimte tot een bijzondere woonruimte.

Bos Villa – Split level

Deze villa ligt op een mooie plek in het bos aan een open weide. Drie vleugels verbinden het huis maximaal met de omgeving. De ondergrond is licht glooiend waardoor het idee ontstond om de keuken half verhoogd te plaatsen, met

Bos Villa – Split level

Deze villa ligt op een mooie plek in het bos aan een open weide. Drie vleugels verbinden het huis maximaal met de omgeving. De ondergrond is licht glooiend waardoor het idee ontstond om de keuken half verhoogd te plaatsen, met

Schuurwoningen op het erf

Twee nieuwe schuurwoningen worden gebouwd op een boerenerf; de boerderij is als bedrijf gestopt en er is plaatsgemaakt voor wonen binnen de typologie van een boeren erf. De schuurwoningen liggen aan de voorzijde gericht naar de straat en aan de

Schuurwoningen op het erf

Twee nieuwe schuurwoningen worden gebouwd op een boerenerf; de boerderij is als bedrijf gestopt en er is plaatsgemaakt voor wonen binnen de typologie van een boeren erf. De schuurwoningen liggen aan de voorzijde gericht naar de straat en aan de

Aanbouw in hout

Deze aanbouw in hout heeft invloeden van de Argentijnse opdrachtgever. Hout met een warme uitstraling. De balken in de open kap zijn blank behandeld en in het zicht gelaten. De lichtstraat in het dak geeft een ritmische schaduw van de

Aanbouw in hout

Deze aanbouw in hout heeft invloeden van de Argentijnse opdrachtgever. Hout met een warme uitstraling. De balken in de open kap zijn blank behandeld en in het zicht gelaten. De lichtstraat in het dak geeft een ritmische schaduw van de

Grand-cafe Brafoer

Ontwerp voor Grand-cafe Restaurant Brafoer in Beverwijk. Aan het stationsplein, tegenover het stadhuis is een vrijstaand paviljoen ontworpen tussen de bomencarré, de vijver en het plein. Grote overstekken verbinden het paviljoen met zijn omgeving. Het terras steekt over het water

Grand-cafe Brafoer

Ontwerp voor Grand-cafe Restaurant Brafoer in Beverwijk. Aan het stationsplein, tegenover het stadhuis is een vrijstaand paviljoen ontworpen tussen de bomencarré, de vijver en het plein. Grote overstekken verbinden het paviljoen met zijn omgeving. Het terras steekt over het water

Woning Wit en Riet

Een wit gestucte vrijstaande moderne woning is ontworpen. De gevels zijn als vlakken behandeld waar met kozijnen en houten gevelpanelen een compositie is ontstaan die een moderne uitstraling geven aan het huis. De donkere aluminium kozijnen vormen een strak gesneden

Woning Wit en Riet

Een wit gestucte vrijstaande moderne woning is ontworpen. De gevels zijn als vlakken behandeld waar met kozijnen en houten gevelpanelen een compositie is ontstaan die een moderne uitstraling geven aan het huis. De donkere aluminium kozijnen vormen een strak gesneden

Monumentale boerderij

In een monumentale boerderij is de keuken verplaatst naar de ‘deel’. Een subtiel geintegreerde doorgang laat het bestaande karakter geheel in tact. Veel licht komt binnen door de opening van de voormalige staldeuren. Op de verdieping zijn slaapkamers en badkamer

Monumentale boerderij

In een monumentale boerderij is de keuken verplaatst naar de ‘deel’. Een subtiel geintegreerde doorgang laat het bestaande karakter geheel in tact. Veel licht komt binnen door de opening van de voormalige staldeuren. Op de verdieping zijn slaapkamers en badkamer

Vide in Atelier

Voor een vrijstaande woning in het buitengebied is een ontwerp gemaakt voor een verbouwing die de gehele begane grond een nieuwe indeling geeft. Door de gang tussen woning en bijgebouw te verbouwen tot royale open keuken ontstaat er een logische

Vide in Atelier

Voor een vrijstaande woning in het buitengebied is een ontwerp gemaakt voor een verbouwing die de gehele begane grond een nieuwe indeling geeft. Door de gang tussen woning en bijgebouw te verbouwen tot royale open keuken ontstaat er een logische

Schuurwoning

Oude stal is verbouwd tot moderne schuurwoning. Veel licht, royale hoogte, een open vide keuken, zichtbare houtconstructie en een verspringend vloerniveau zijn de kenmerken van dit ontwerp.  

Schuurwoning

Oude stal is verbouwd tot moderne schuurwoning. Veel licht, royale hoogte, een open vide keuken, zichtbare houtconstructie en een verspringend vloerniveau zijn de kenmerken van dit ontwerp.  

Verbouw: ritme in hout

Door het slim schakelen van ruimtes en het reorganiseren van de plattegrond is een royale begane grond ontstaan met mooie vrije overspanningen. De gevel is een samenspel van diverse ritmes: geveldelen in thermisch verduurzaamd hout, pergola balken met een grote

Verbouw: ritme in hout

Door het slim schakelen van ruimtes en het reorganiseren van de plattegrond is een royale begane grond ontstaan met mooie vrije overspanningen. De gevel is een samenspel van diverse ritmes: geveldelen in thermisch verduurzaamd hout, pergola balken met een grote

Houten Woning all electric

In Rotterdam is een gas loze wijk ontwikkeld. Op compacte kavels komen vrijstaande woningen waar hoge eisen worden gesteld aan duurzaamheid, energiezuinigheid en lage milieubelasting. Deze woning heeft zes slaapkamers, de bovenverdieping met hoge lichte kamers. Het is gebouwd met

Houten Woning all electric

In Rotterdam is een gas loze wijk ontwikkeld. Op compacte kavels komen vrijstaande woningen waar hoge eisen worden gesteld aan duurzaamheid, energiezuinigheid en lage milieubelasting. Deze woning heeft zes slaapkamers, de bovenverdieping met hoge lichte kamers. Het is gebouwd met

Tuinhuis overdekt terras buitenberging

Naast een bestaande woning is een ingetogen tuinhuis ontworpen, het horizontale ritme van houten delen geeft een verfijning die aansluit bij het tuinontwerp.

Tuinhuis overdekt terras buitenberging

Naast een bestaande woning is een ingetogen tuinhuis ontworpen, het horizontale ritme van houten delen geeft een verfijning die aansluit bij het tuinontwerp.

Ontwerp Schuurwoning

Schuurwoningen aan het erf, twee onder een kap   De woning vormt een landelijk schuur volume met twee woningen onder een kap. Het volume past bij een erfbebouwing naast een boerderijwoning. Aan de langszijden van het langwerpig volume zijn terrassen

Ontwerp Schuurwoning

Schuurwoningen aan het erf, twee onder een kap   De woning vormt een landelijk schuur volume met twee woningen onder een kap. Het volume past bij een erfbebouwing naast een boerderijwoning. Aan de langszijden van het langwerpig volume zijn terrassen

Woning DB

Ontwerp voor het moderniseren en upgraden van een vrijstaande woning.  

Woning DB

Ontwerp voor het moderniseren en upgraden van een vrijstaande woning.  

Nieuwe Jas

Dit ontwerp is gemaakt voor een bestaande woning. Het bestaande volume blijft grotendeels intact. Er ontstaan een aantal nieuwe geschakelde volumes door goed afgewogen nieuwe materialen toe te passen. Stucwerk op de gevel en een fijnmazige verticale houten gevelbekleding toegepast als

Nieuwe Jas

Dit ontwerp is gemaakt voor een bestaande woning. Het bestaande volume blijft grotendeels intact. Er ontstaan een aantal nieuwe geschakelde volumes door goed afgewogen nieuwe materialen toe te passen. Stucwerk op de gevel en een fijnmazige verticale houten gevelbekleding toegepast als

Overdekt terras carport

  Bij deze mooie plek aan het water past een ruim opgezet overdekt terras dat grenst aan het privé haventje voor de boot. Het ontwerp is een integratie van moderne carport, buitenberging, overdekt terras, buiten keuken en haard.

Overdekt terras carport

  Bij deze mooie plek aan het water past een ruim opgezet overdekt terras dat grenst aan het privé haventje voor de boot. Het ontwerp is een integratie van moderne carport, buitenberging, overdekt terras, buiten keuken en haard.

Overdekt terras Pergola Guesthouse

Ontwerp tuinhuis / gastenverblijf / overdekt terras In de context van een tuinontwerp van Dick Beijer is op een beperkte oppervlakte een tuinhuis annex gastenverblijf ontworpen voorzien van o.a. douche, toilet en pantry. De houten gevel heeft een verfijnd ritme

Overdekt terras Pergola Guesthouse

Ontwerp tuinhuis / gastenverblijf / overdekt terras In de context van een tuinontwerp van Dick Beijer is op een beperkte oppervlakte een tuinhuis annex gastenverblijf ontworpen voorzien van o.a. douche, toilet en pantry. De houten gevel heeft een verfijnd ritme

Woning: modern landelijk

In het buitengebied is een ontwerp gemaakt voor een woning met bijgebouw. Materiaalgebruik is eigentijds en in goede harmonie met de omgeving.  

Woning: modern landelijk

In het buitengebied is een ontwerp gemaakt voor een woning met bijgebouw. Materiaalgebruik is eigentijds en in goede harmonie met de omgeving.  

Ontwerp verbouwing

  Ontwerp voor de vergroting van een twee onder een kap woning. Opgave was om de begane grond naadloos te vergroten. De uitbreiding is geheel geïntegreerd met de bestaande ruimte. Door een geveldragend portaal achter ontstaat er een nieuwe woonkamer

Ontwerp verbouwing

  Ontwerp voor de vergroting van een twee onder een kap woning. Opgave was om de begane grond naadloos te vergroten. De uitbreiding is geheel geïntegreerd met de bestaande ruimte. Door een geveldragend portaal achter ontstaat er een nieuwe woonkamer

Studie naar wonen en bedrijf

  Voor een ruim kavel in het buitengebied is een ontwerp gemaakt voor een woning met bedrijfsgebouwen.

Studie naar wonen en bedrijf

  Voor een ruim kavel in het buitengebied is een ontwerp gemaakt voor een woning met bedrijfsgebouwen.

Woonhuis in lichte steen en hout

  Voor een kavel van 800m2 is een moderne woning ontworpen in lichte baksteen samengesteld uit drie volumes die sculpturaal in elkaar grijpen. Hierdoor ontstaat een fraai overdekt terras en wordt de bezoeker op een vanzelfsprekende wijze begeleid naar de

Woonhuis in lichte steen en hout

  Voor een kavel van 800m2 is een moderne woning ontworpen in lichte baksteen samengesteld uit drie volumes die sculpturaal in elkaar grijpen. Hierdoor ontstaat een fraai overdekt terras en wordt de bezoeker op een vanzelfsprekende wijze begeleid naar de

Oldamster Boerderij

Ontwerp voor een verbouwing van een Oldamster boerderij in oost-groningen. De ‘deel’ wordt gedeeltelijk in gebruik genomen als woonkeuken en slaapvertrekken. De hoogte van het houten spantwerk en robuuste uitstraling ervan geven een mooi spanningsveld in relatie tot de kwaliteit

Oldamster Boerderij

Ontwerp voor een verbouwing van een Oldamster boerderij in oost-groningen. De ‘deel’ wordt gedeeltelijk in gebruik genomen als woonkeuken en slaapvertrekken. De hoogte van het houten spantwerk en robuuste uitstraling ervan geven een mooi spanningsveld in relatie tot de kwaliteit